Om utviklingsprosjektet

Om utviklingsprosjektet

Det Gode Liv på Godthaab – fellesskap på tvers av generasjonene

Godthaab ligger naturskjønt til ved Øverland i Bærum Kommune. Her har du turmuligheter rett utenfor døren. Godthaab skal ombygges, slik at du får tilgang til toppmoderne treningslokaler, svømmebasseng, fysioterapi og fellestreninger. Har du lyst til å slippe å lage mat, kan du nesten gå tørrskodd til Godthaabs Restaurant eller Café. Her kan du nyte en deilig middag eller lunch, med fantastisk utsikt over Oslofjorden. 

Det er kort avstand til  Bekkestua, Sandvika og fjorden. Bussen går rett utenfor døren og med avgang hver kvarter og hvert 10 minutt i rushtiden.

På Godthaab planlegger vi for å skape et hyggelig og inkluderende nabolag, hvor vi ønsker at alle generasjoner skal kunne etablere seg. Det blir etablert hyggelige inngangspartier, hvor du kan sette deg ned for å ta en kopp kaffe og lese dagens aviser. På Godthaab blir det flere hyggelige møteplasser inne og ute.  

Noen boliger vil bli spesielt tilrettelagt for alderdommen, det betyr ikke at leilighetene skal se ut som en omsorgsbolig! Men at vi har gjort de smarte grepene helt fra starten av og at den dagen man har behov for noen hjelpemidler er boligen tilrettelagt for dette. 

Godthaab Helse og Rehabilitering er kjent for sitt tverrfaglige og høykompetente rehabiliteringstilbud, som nabo vil du få gleden av å kunne bruke fasilitetene og ressursene.

Felleshagen skal være det store midtpunktet vårt, her skal vi reetablere hagen fra den tid hovedhuset ble etablert i 1925. Vi skal etablere dyrkningshage, frukttrær og en hyggelig felles samlingsplass. Her kan du møte og bli kjent med nye naboer.

Vi har brukt mye tid på hvordan vi skal utforme byggene opp mot selve hovedhuset og hvordan vi skal skape grunnlaget for et godt og hyggelig nabolag. Vi har hentet inspirasjon fra ekteparet Gehl, som har forsket på hva som er de viktigste faktorene for et godt nabolag. Nedenfor ser du en illustrasjon for hvordan vi har tenkt dette i vårt prosjekt.

 

Lurer du på hvordan vi ivaretar naturverdiene i dette prosjektet, vil du se at vi nesten ikke rører disse. Er du kjent i området vil du se at alle stier er bevart og at skogen vil fortsatt være slik du kjenner den.